A-laget inför Jägersborg hemma, 17/4 2015
A-laget inför Jägersborg hemma, 17/4 2015

Mala IF – Jägersborgs IF

-

Återblicka

Nu ska jag försöka plita ihop ett litet referat, längtat av många Smiley smile Hemma premiär på Thurevallen, division 6. Många år sedan det var ett sådant stort evanemang i Mala. Härligt väder, många spelsugna grabbar, ganska mycket folk som strömmade till och en härlig plan. Jägersborg stod för motståndet, en på förhand tuff match. Krister mönstrade följande startelva; Macke, Ivan, Stefan, Stoffe, Baykal, Dennis, Riza, Drilon, Fitim, Daniel och Metchi. På bänken med mig och Krister var Niklas B, Dardan, Martin, Tuan och Bulent.

Första 20 minuterna tycker jag vi är klart bättre (det tyckte objektiva Malaanhängare också). Vi borde gjort något mål då, inte jättemånga chanser. Stoffe var tydligen väldigt nära i minut 8, Daniel var tydligen i vägen. Krister hade ropat in målet, men det sket sig. Vi hade ytterligare några halvchanser. Tycker vi dominerade mittfältet och hade ett vattentätt försvar. Efterhand jobbade Jägersborg sig in i matchen. De fick en hörna i minut 38, kanske lite onödigt. Bollen slogs in, lite rörigt, bollen låg still i många, många sekunder (kändes det som), helt fri, utan att någon skyfflade undan den. Till slut fick en Jägersborg spelare foten på bollen och satte den ribba in. Omöjligt för Macke och lite oturligt.

Paus, vatten och kloka ord från Krister (inga byten).

Hände inte så mycket i början av andra halvlek. De hade någon träff i virket på en kontring, där Metchi hade en chans precis innan. Vi gjorde lite byten för att trycka på ännu mer (Baykal ut – Bulent in, Drilon ut – Tuan in, Metchi ut – Martin in). Sista kvarten pressade vi ännu mer och skapade ganska många halvchanser. Trötta spelare gjorde att de kanske tog felaktiga beslut vid vissa tillfällen, lätt hänt. Hörde att Jägersborgs ledare sa att de trodde vi skulle kvittera i slutet med all press vi hade. Jägersborgs mittback enormt duktig och styrde deras försvar, de hade även en mycket bra central linje.

Hos oss var vårt försvarsarbete i princip klanderfritt. Mittfältare och anfallare jobbade mycket, mycket bra. Om man ska lyfta någon så är det kanske Stefan (trots några Waltinare – ni som inte vet vad det är får Googla det) som styrde mycket bra som mittback (tror han tyckte det var ganska kul att spela där).

Vi har släppt in 2 mål på två matcher, kan vi hålla det snittet så är det mycket positivt. Nu ska vi bara jobba vidare med målskyttet. Men jag säger som Krister säger; ”det kommer”. Vi kanske ska träna mer avslut och avslutsövningar på träningarna, jag vet inte. Vi får se vad Krister har tänkt sig.

Nu tränar vi bra måndag och onsdag och ett gäng spelar B-lagsmatch på tisdag. Sen är det bortamatch mot Lönsboda på lördag. Väl mött. / Åke

Resultat

Klubb
Mala IF
Jägersborgs IF

Jägersborgs IF

Mål Ass Gula Röda
0000
Mål
0
0
Ass
0
0
Gula
2
0
Röda
0
0

Detaljer

Datum Tid Serie Säsong
2015-04-17 18:30 Div 6 Norra 2015

Spelplats

Thurevallen
Hörnvägen 5, 280 20 Bjärnum, Sweden